Late Effects Survey submitted by Maki Okada for Childrens Hospital of Los Angeles

Back to Institution list

*1. How does your institution provide follow-up care for childhood cancer survivors?
Answer:(2)Followed in SPECIALIZED PROGRAM for survivors of childhood cancer
 
*2. What is the age cut-off for providing follow-up care to childhood cancer survivors at your institution?
Answer: (4)Other criteria- There is no set age cut-off for follow-up at our institution. When the patient is 21, they are referred to our program for young adult survivors or their primary care provider, as determined by their risk status.
 
*3. Please provide phone numbers (as applicable) for referral of long term follow-up patients to your Institution.
(If not available, enter "None"):
Appointments: Answer: 1-877-222-LIFE
General information: Answer: (323) 361-8953
New LFTU patient referrals: Answer: (323) 361-8953
Comments: Answer: http://www.life4survivors.org
 
*4. If your institution does not provide life-long follow-up care for childhood cancer survivors, please describe where the patient is referred for long term follow-up when age limitation is reached:
Answer: (3)Specialized program for ADULT survivors of childhood cancer
 
If your institution has a specialized long-term follow-up program for childhood cancer survivors, please complete the following information:
5. Program name: Answer: LIFE Survivorship & Transition Program
6. Program director: Answer: David R. Freyer, DO, MS
7a. Program coordinator: Answer: Corissa Pacillas Smith
7b. Program coordinator:  Not Answered
 
*8. What are the eligibility criteria for survivors entering your program?
Answer: Other eligility criteria
Referral is encouraged within 2 years of completing therapy. All patients including transplant patients and neuro-oncology patients are eligible.
 
*9. Do you offer late effects consultations to survivors who were not treated at your institution?
Answer: Yes
 
*10. What information is required for a patient being referred from an outside facility to your program?
Answer: Other eligility criteria

Medical records and chemotherapy road maps from treating institution

11. If your institution has a specialized adult follow-up program, please provide the following information:
Program name: Answer: LIFE Clinic for Adult Survivors of Childhood Cancer
Program director: Answer: David R. Freyer, DO, MS
Program coordinator: Answer: Corissa Pacillas Smith
 
*12. Who provides the long-term follow-up care for your adult survivors of childhood cancer?
Answer: Other
Adult-focused specialist in wellness and prevention; pediatric oncologist, family and pediatric nurse practitioners, adult-focused and pediatric-focused social workers. Referral to adult-focused medical and surgical specialties as indicated. Access to on-site integrative medicine services available.
Back to Institution list