Late Effects Survey submitted by Brian Greffe for The Children's Hospital - Denver, CO

Back to Institution list

*1. How does your institution provide follow-up care for childhood cancer survivors?
Answer:(2)Followed in SPECIALIZED PROGRAM for survivors of childhood cancer
 
*2. What is the age cut-off for providing follow-up care to childhood cancer survivors at your institution?
Answer: (4)Other criteria- no age limit however we encourage the transition to the adult survivorship clinic at age 21
 
*3. Please provide phone numbers (as applicable) for referral of long term follow-up patients to your Institution.
(If not available, enter "None"):
Appointments: Answer:720-777-5441
General information: Answer:720-777-5441
New LFTU patient referrals: Answer:720-777-5441
Comments: Answer:HOPE@tchden.org
http://www.thechildrenshospital.org/conditions/cancer/specialized/HOPE-clinic/hope_clinic.aspx
 
*4. If your institution does not provide life-long follow-up care for childhood cancer survivors, please describe where the patient is referred for long term follow-up when age limitation is reached:
Answer: (3)Specialized program for ADULT survivors of childhood cancer
 
If your institution has a specialized long-term follow-up program for childhood cancer survivors, please complete the following information:
5. Program name: Answer:HOPE Survivorship Program
6. Program director: Answer:Brian Greffe, MD
7a. Program coordinator: Answer:Genevieve Sylvain, RN
7b. Program coordinator:  Not Answered
 
*8. What are the eligibility criteria for survivors entering your program?
Answer: 2 years off therapy
5 years from diagnosis
Bone marrow transplant patients are eligible
Neuro-oncology patients are eligible
 
*9. Do you offer late effects consultations to survivors who were not treated at your institution?
Answer: Yes
 
*10. What information is required for a patient being referred from an outside facility to your program?
Answer: Health care provider referral letter
Medical Records
Insurance information
Patient may self-refer into the program

11. If your institution has a specialized adult follow-up program, please provide the following information:
Program name: Answer:TACTIC Clinic
Program director: Answer:Kristin Leonardi-Warren, RN ND
Program coordinator: Answer:Phone: 720-848-0349
 
*12. Who provides the long-term follow-up care for your adult survivors of childhood cancer?
Answer: Pediatric Oncologist
Internal medicine physician
Family/Adult Nurse Practitioner
Back to Institution list